Bestaat het concept privacy nog wel over een paar jaar? Overzien wij de consequenties van alle nieuwe technieken, zoals arteficial intelligence en DNA-analyse? Hoe ‘real’ is reality-tv? Welke invloed hebben social media op het zelfbeeld van opgroeiende kinderen? Vragen waar ik zelf geen antwoord op weet, maar waar ik graag over schrijf.

Privacy Live is de titel van mijn young adult debuut, voor jongeren vanaf 15 jaar, over twee tieners, over privacy en over grensoverschrijdende reality-tv. Privacy Live is de naam van een televisie-programma waarin mensen stiekem worden gefilmd. Al hun geheim worden vervolgens gedeeld met de kijkers thuis.
Ook oudere lezers beleven er plezier aan het boek en geven aan erdoor aan het denken gezet te worden.

In mijn thrillerdebuut Bloedheet stuurt hoofdpersoon Fee voor de grap haar DNA naar een bedrijf dat stambomen samenstelt. Ze komt achter een familiegeheim. Ook in dit boek zorgt een nieuwe techniek ervoor dat iets wat misschien beter geheim kan blijven, in de openbaarheid komt.

In mijn tweede thriller Onder water zorgt een moderne techniek ervoor dat het verleden weer boven water komt. Nieuwe uitvindingen zorgen ervoor dat er steeds minder geheim blijft. Is dat een goede of een slechte ontwikkeling? Wie zal het zeggen?

Geen tijd om een heel boek te lezen? Je vindt hier een kort verhaal van mijn hand met als titel De Hacker dat als startpunt kan dienen voor een discussie over nieuwe technieken en de mogelijkheden ervan.

Heb je een vraag, een idee of wil je me laten weten wat je van mijn boek vond? Leuk! Je kunt contact met me opnemen via social media of mijn e-mailadres.

Annet Hulst