Actueel

Wat een lekker liedje!

Elke ochtend als ik naar het journaal wil kijken komt de reclame van Sheba op tv. En elke keer denk ik: Wat een lekker liedje! Ook ’s avonds hoor ik het liedje regelmatig langskomen en maakt mijn hart een sprongetje. Vandaag zit ik bij de tv met Shazam in de aanslag. Het heerlijke liedje heet Can’t fight this feeling anymore, een hit van REO Speedwagon. REO Speedwagon werd opgericht in 1967 en brak in Europa door in de jaren ’80 met de hit Keep on loving you.

Terugredenerend is het gebruik van dit liedje een geweldige vondst van Sheba. Stel je wilt een (te) duur kattenvoermerk aan de man brengen. Je doelgroep bestaat uit kattenbezitters die wat meer geld te besteden hebben en dat ook willen uitgeven aan hun huisdier: werkende vrouwen van 45 of ouder. En hoe krijg je de aandacht van deze drukke doelgroep? Door een geweldig-maar-niet-grijsgedraaid hitje te kiezen uit hun tienerjaren. Bij mij werkt het in ieder geval. Ik zou er bijna een kat voor aanschaffen…

Betekent dit dat Sheba over 25 jaar een liedje van High School Musical, Big Time Rush of Frozen onder haar reclames gaat zetten? 

En dan als uitsmijter nog even dat heerlijke liedje, live gezongen. Wat een lekker liedje!