Actueel, Informatief, Schrijven

Tip: ga op schrijfvakantie!

“Een schrijfvakantie? Is dat een ding?”
Op LinkedIn vertelde een connectie van een connectie dat ze een boek wilde schrijven, maar niet wist waar te beginnen.
Ik reageerde en adviseerde haar – onder andere – op schrijfvakantie te gaan.
In een eerdere blog schreef ik al dat een schrijfvakantie voor mij écht het duwtje in de rug was dat ik nodig had. Na een week onder gelijkgestemden schreef ik mijn eerste boek in een winter af. En dat gun ik iedereen.

Is dat een ding?

Dus, ja, schrijfvakanties zijn ‘een ding’.
Tijdens een schrijfvakantie ben je echt op vakantie, hoef je niet te koken of boodschappen te doen, krijg je workshops waarin je de basis leert over verhalen schrijven, en heb je alle tijd om jezelf te verliezen in je eigen verhaal.
En je brengt de tijd door met gelijkgestemden: mensen die houden van boeken, van verhalen, van schrijven. Klinkt dat niet heerlijk?

Fijne groep

Vorig jaar ging ik in september op schrijfvakantie, als docent. Deze week, in Italie, met die heerlijke zon, en een enorm fijne groep, staat voor altijd in mijn geheugen gegrift.
We hebben natuurlijk geschreven, maar we hebben ook veel gegeten (heel veel en heel lekker), geshopt, gezongen, gedanst en soms een beetje gehuild. Dat kan allemaal op schrijfvakantie.

Ook dit jaar organiseert de Online Schrijfschool schrijfvakanties op meerdere plaatsen in Europa, bijvoorbeeld Texel, Limburg, Frankrijk en de Duitse Eiffel. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje op Onlineschrijfschool.nl bij de ‘schrijfactiviteiten’. Misschien zit er ook iets tussen voor jou…