Lezer

In 2003 rolde ik de boekenwereld in. Ik had Het dagboek van Bridget Jones gelezen en wilde meer van ‘dat soort boeken’ lezen. Maar dan alleen de goeie. Een website met recensies van romantische boeken bestond nog niet, dus ik besloot hem zelf te maken.

Zo werd ik de initiatiefnemer van de website Chicklit.nl. Later volgende Vrouwenthrillers.nl. Naast mijn gezin (ik ben getrouwd en moeder van twee dochters) en werk (ik werk als IT risicomanager bij een bank) lees ik meer dan 50 boeken per jaar. Recenseren doe ik niet meer. Maar als ik enthousiast ben over een boek deel ik dat in mijn nieuwsbrief en online.

Schrijver

Hoe meer ik ging lezen, hoe zekerder ik wist dat ik ook wilde schrijven. Meer dan 10 jaar heb ik in mijn eentje geworsteld aan mijn debuut. Soms weekend na weekend, soms een half jaar niet. Telkens begon ik opnieuw aan het verhaal, telkens gaf ik het weer op. Tot ik besloot mee te gaan met een schrijfvakantie. Het was precies wat ik nodig had.

Ik schrijf over van alles, maar vind het vooral leuk om moderne technieken in mijn verhalen te verwerken. Altijd online zijn, de modernste smartphones, Arteficial Intelligence, … Welke mogelijkheden komen eraan? Welke grenzen gaan verlegd worden? Inspiratie voor spannende verhalen.

Hieronder mijn bibliografie:

 • Op 26 november verscheen de verhalenbundel Windkracht 15, met daarin mijn verhaal ‘De paddenstoelenman’. De bundel is al te bestellen via Uitgeverij Droomvallei!
 • Op 20 november verscheen de verhalenbundel Black-out, met daarin mijn verhaal ‘Oorsuizen’. De bundel is te bestellen via Uitgeverij LetterRijn.
 • Mijn derde boek, werktitel Gevlogen, ligt op de plank en wacht op een plan…
 • Bloedheet – LetterRijn (te verschijnen: mei 2021). Bloedheet is genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis en eindigde bij de laatste 15. Te bestellen via LetterRijn.
 • Het verhaal Ziende blind in de verhalenbundel Blind vertrouwen – LetterRijn (november 2020)
 • Privacy Live – LetterRijn (maart 2020). In november 2020 opgenomen in de nieuwe leeslijst Nederlands 2021 van Bazarow.nl.
 • Winnaar (1ste plaats) met het verhaal Iris in de verhalenwedstrijd Winst! De winnende verhalen zijn door Hebban.nl gebundeld in het gratis e-book Winst (2019)
 • Het verhaal Waddenwind in de verhalenbundel Horizon Taal – Uitgegeven door de Montesoffio-schrijvers van Marlen Visser (2019)

Schrijfdocent

Sinds 2021 ben ik als schrijfdocent en schrijfcoach verbonden aan de Online Schrijfschool van Marelle Boersma (CRKBO-geregistreerd). Ik begeleid cursisten tijdens de diverse on- en offline trajecten en doe manuscriptbeoordelingen.

Deelnemers van de schrijfvakantie in Italië (september 2022):

“Annet, je bent een hele fijne, rustige, betrokken coach die snel tot de kern komt.”

“Annet, bedankt voor je inzichten. Je hebt me gebracht wat ik zocht en nodig had en je kan goed de vinger op de zere plek leggen en me later geruststellen.”

Social media 

 • Twitter: annethulst_nl
 • Instagram: annethulst_nl
 • Facebook: annethulst.nl
 • E-mail: info@annethulst.nl

Verantwoording

De professionele foto’s van mij zijn gemaakt door Lyanne Oussoren van Lot of Lof. De overige foto’s komen van FreeImages.com, of zijn met toestemming van de maker geplaatst.