Boek 1, Boek 2, Schrijven

Op schrijfvakantie

Op Facebook volg ik ontzettend veel mensen die iets met boeken doen, lezers, recensenten, schrijvers, bloggers en nog veel meer. In het najaar van 2017 kwam er een post langs van een schrijfvakantie. Een week op de waddenzee, met Marlen Visser, schrijfles en goed gezelschap.
‘Wat leuk voor beginnende schrijvers,’ was mijn eerste reactie. Dit leek me echt zo’n activiteit waar ‘andere mensen’ zich voor zouden aanmelden.

Opeens viel er keihard een kwartje. Zelf probeerde ik al 10 jaar een boek te schrijven. Ik had zelfs al 50.000 woorden op papier staan, maar op eigen houtje lukte het me gewoon niet om het af te ronden. Ik had Marlen Visser ooit ontmoet toen ik me nog met VrouwenThrillers.nl bemoeide en zou ik er niks van opsteken dan zou het in ieder geval gezellig worden. De boot vertrok al over twee weken, dus actie was geboden.

Gelukkig werd de vakantie beide: gezellig en een succes. Met voldoende tips, inspiratie, vastberadenheid en zelfvertrouwen stapte ik van het schip. Wat volgde was een half jaar elk weekend schrijven met als resultaat: een afgerond manuscript. Het begin van mijn verhaal Privacy Live is hier te lezen.

Het jaar daarop heb ik me ingeschreven voor Marlens schrijfvakantie in Italie. Opnieuw een groot succes, met meer eten en meer zon, en net zoveel gezelligheid. Ik zou het iedereen aanraden. Voor mij zijn de vakanties ‘life changing’ geweest. Nog steeds schrijf ik (bijna) elk weekend en werk ik nu aan mijn tweede manuscript. Mijn eerste boek ga ik hierna weer oppakken.