Boek 2, Schrijven

Ongeduldige lezers

Hoe blijven mijn lezers blij? Die vraag houdt me de laatste tijd bezig. En in het kader van het managen van verwachtingen: deze blog bevat geen antwoorden. Ik weet het niet.

Mijn boek Privacy Live is half maart verschenen, een paar uur voor de (intelligente) lockdown, waardoor helaas al mijn geplande offline activiteiten werden gecancelled. Maar mijn marketingplan puilde uit van activiteiten: er zijn recensie-exemplaren verspreid, persberichten verstuurd. Al mijn vrienden, familie en collega’s kochten een exemplaar. Positieve recensies verschenen online. Nieuwsgierigen lieten zich overtuigen. De bibliotheken zetten de procedure in gang om het boek in te kopen. Dus mijn boek wordt gelezen. Jippie!

Maar wat nu? Ongeduldige lezers vragen om een tweede boek. Zo snel gaat dat natuurlijk niet. Ik kan wel verklappen: de eerste versie van mijn tweede manuscript is afgerond. Maar op zijn vroegst komt het boek de eerste helft van 2021 uit. Wat kan ik doen in de tussentijd? Hoe houden andere schrijvers hun ongeduldige lezers een jaar, of soms nog langer, tevreden? De denker in mij maakt overuren.

Tijd om iets te doen.

Ik heb iets leuks bedacht. Een experiment. Wie het leuk vindt kan meedoen: Schrijf je in voor mijn 8-weekse Tips voor lezers e-mailserie! Helemaal gratis, geen kleine lettertjes.

E-mail, ja. Misschien een superouderwets medium, maar het is een experiment, dat zei ik al.

Wie meedoet, krijgt de komende acht weken, elke zondagochtend een e-mail, met daarin mijn persoonlijke, handige tips voor lezers. Daarnaast vertel ik in de e-mails wat meer over mezelf en mijn debuut, en ik deel mijn favoriete boeken met je.

O. Ik vergeet nog wat. Als bonus krijg je gratis het korte verhaal Zeester. Leuk toch?

Dus… 

Nieuwsgierig geworden? 

Doe je mee?