Actueel, Boek 2

La la la Leiden

Vorige maand zond de BNNVARA de serie Typisch Leiden uit. Wat was het heerlijk om zoveel aandacht te zien voor mijn woonplaats en geboortestad Leiden, waar 3 oktober de belangrijkste dag van het jaar is en waarvoor cabaretier Jochem Myjer het volkslied schreef.

Fee, de hoofdpersoon in mijn nieuwe boek Bloedheet, woont en studeert in Leiden. Het was zo leuk om haar te laten afspreken in De Uyl, bij de Vi-Kings en om haar op het terras van Annie’s uit de wind neer te zetten. Ook kon ik haar het personeel van Lot en de Walvis laten complimenteren. Fee heeft ook een bijbaantje in de sauna bij het station, op de twaalfde verdieping: BLUE Wellnessresort Leiden. Zij waren zo enthousiast over dit boek, dat ik van hen 50 tickets mag weggeven aan mensen die Bloedheet vooruitbestellen.

Leidse schrijvers

Na omzwervingen langs Enschede, Amsterdam en Delft, besloot ik terug te keren naar Leiden, waar ik trouwde, kinderen kreeg en nooit meer weg wil. Het was dan ook logisch dat ik ooit een boek zou schrijven dat zich (deels) in Leiden afspeelt. Ik houd van Leiden, het is een van de redenen waarom ik kort geleden op Instagram het account @leidseschrijvers oprichtte. Leiden blijkt vol met schrijvers te zitten, waaronder de eerder genoemde Jochem Myjer en de rijzende ster Jeroen Windmeijer, die ook wel de Nederlandse Dan Brown wordt genoemd.

Voor wie Leiden niet zo goed kent, kijk dit filmpje!