Schrijven

Horizon taal

Sinds deze week ligt de verhalenbundel Horizon Taal in de digitale boekenwinkel. Ik ben een van de 27 schrijvers die voor dit boekje een verhaal inleverde. De andere verhalen zijn van deelnemers van de schrijfvakanties van Marlen Visser en een verhaal is van de juf zelf.

Ik heb geholpen om deze bundel, uitgegeven in eigen beheer, te maken. Een boek maken vanuit het niets is altijd weer een bijzonder proces. Eerst moet elke punt en komma goed staan. Vervolgens bepaalt de lettergrootte hoeveel pagina’s het boek krijgt. En tot slot moet de cover precies op maat gemaakt worden.

Tijdens het proces moeten heel veel keuzes gemaakt worden. Welke afmetingen krijgt het boek? Wat is een mooi lettertype? Moeten Engelse termen cursief worden? In een team van vijf mensen betekent dat veel overleg, heen en weer gemail en compromissen sluiten.

Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Van mij staat er een klein verhaaltje in, dat ik eerder publiceerde in een bundeltje columns. Stiekem en onder pseudoniem. Het heeft even geduurd voor ik uit durfde te komen voor mijn schrijfsels, maar het point of no return is inmiddels ruim gepasseerd.

Voor wie het leuk vindt om te lezen wat beginnende (en meer gevorderde) schrijvers zoal schrijven, voor wie interesse heeft in de schrijfvakanties van Marlen en voor wie wil zien hoe mooi een boek in eigen beheer eruit kan zien is dit boekje zeker de moeite waard.

Auteur: Diverse auteurs
ISBN: 9789463670449