Actueel, Boek 2, Schrijven

Het eerste exemplaar

Op 13 december 2020 gingen mijn zusje Maartje en ik voor het laatst naar de sauna. Het was een week voor de lockdown en we moesten ons aan strenge regels houden: het restaurant was dicht, eten kon op de parkeerplaats, en als we van de zweethut naar de douches liepen, moesten we een mondkapje op. Ja, je leest het goed: we waren naakt en droegen een mondkapje. Het was … hilarisch.

Mijn tweede boek en thrillerdebuut Bloedheet is opgedragen aan Maartje. Als tieners werkten we bij een sauna, vlak bij ons ouderlijk huis. Dit bijbaantje was de grote inspiratiebron voor Bloedheet. Nu, jaren later, gaan we nog steeds regelmatig samen een avondje ontspannen in een wellnesscentrum. Afgelopen zondag, toen het zulk lekker weer was, pakten we samen een terrasje en overhandigde ik haar het eerste exemplaar van Bloedheet.

In Bloedheet worden diverse Leidse locaties genoemd. Horecagelegenheden, zoals de Vi-kings, Lot en de Walvis en De Uyl, maar ook de sauna op de 12de verdieping bij het station. Maartje en ik gingen langs bij BLUE Wellnessresort Leiden en mochten zelfs even naar binnen (hij was gesloten, dus we mochten onze kleren aan houden). Ook wandelden we langs café De Uyl in het centrum van Leiden.