Boek 2, Schrijven

Ga ‘ns bij het Boschbad kijken!

Stel je bent schrijver en je verzint een spannende familiegeschiedenis. Over een familie die naast een openluchtzwembad woont en dit langzaam ombouwt tot een wellnesscentrum. Er gebeurt iets verschrikkelijks en de familie verhuist naar de andere kant van het land.

Het verhaal van Bloedheet zat al jaren in mijn hoofd. Het speelde zich oorspronkelijk af in Leiden, mijn woonplaats, rond openluchtzwembad De Vliet. Maar naarmate het verhaal concretere vormen aannam, realiseerde ik me dat het zich ergens anders moest afspelen. Juist ver van Leiden vandaan. Net té ver. Dicht bij het bos. Ik koos voor Apeldoorn.

Toen had ik als schrijver opeens een probleem: Ik moest mijn verhaal, inclusief buitenbad De Vliet, in zijn geheel naar Apeldoorn verplaatsen. Geen eenvoudige opgave.

‘Je moet ‘ns bij het Boschbad gaan kijken,’ zei oud-collega Jacqueline, inwoner van Apeldoorn. Ze wees me op de sprookjesachtige wijk Berg en Bos, een paradijsje aan de rand van de stad. Daar waren ook een garage, een restaurant en alle andere elementen die ik nodig had voor mijn verhaal. Met mijn oudste dochter ging ik erheen om foto’s te maken en het Boschbad en de wijk ernaast pasten perfect bij mijn verhaal. Beter nog dan het origineel.

Online vond ik deze website met oude foto’s van het zwembad. Sommigen ervan zijn uit de tijd dat mijn verhaal speelt. Geweldig om te zien!

En nu maar hopen dat mijn fantasie een fantasie blijft, en dat niemand het ooit in zijn hoofd haalt om dit prachtige zwembad, die paradijsje, om te bouwen tot een wellnessresort! 

Trouwens, ook de beheerders van het Boschbad vonden het ook geweldig dat er een thriller verschijnt rond hun zwembad. Daarom mag ik vrijkaartjes weggeven voor dit buitenbad. Om kans te maken op deze vrijkaartjes, moet je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Je maakt vanaf mei dan elke week kans op een prijs!