Boek 2, Schrijven

Bloedheet

Ze heet Fee, is achttien jaar en woont sinds kort samen met haar beste vriendin Rox in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. Ze houdt van knutselen, van eten en van gezelligheid. Maar bovenal is ze nieuwsgierig. Daarom studeert ze geschiedenis. Ze wil namelijk journalist worden. Fee is de hoofdpersoon in mijn nieuwe manuscript. Werktitel: Bloedheet.

Het meisje op de foto zou Fee kunnen zijn. Alleen speelt het boek zich af in november en december, dus draagt ze tijdens mijn verhaal geen hemdjes. Ik vind haar helemaal geweldig. Ze is slim, een beetje onzeker over haar figuur en haar wereld gaat helemaal op z’n kop als ze haar DNA heeft opgestuurd naar een bedrijf dat DNA matcht met dat van anderen.

Misschien vind ik dat nog wel het lastigst van schrijver zijn: je bedenkt een hele rits personages, de meesten daarvan deugen, om hen vervolgens het leven zuur te maken. Zo zuur mogelijk. Het boek moet natuurlijk spannend zijn. Fee krijgt het erg zwaar in Bloedheet. Het is dan ook niet voor niets een thriller.

De rest van het verhaal houd ik nog even voor mezelf. De tweede versie is inmiddels af en er gaan nog een hoop kladversies volgen voordat ik het manuscript naar mijn uitgever durf te sturen. Het gaat dus nog wel even duren voordat Bloedheet (of welke titel het boek dan ook gaat krijgen) in de winkel ligt. Maar nu laat ik mijn verhaal even voor wat het is. Eerst vakantie. En heel, heel misschien bedenk ik onderweg wel het verhaal voor mijn derde boek…